Po prehodu kriptovalut iz medvedje v bikovsko obdobje v letu 2023 so kriptovalute ponovno ena od osrednjih točk pozornosti vlagateljev. S približevanjem leta 2024 je komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) končno odobrila tudi več vlog za spot ETF, kar je trgu kriptovalut vdihnilo novo življenje. vlagatelji se v letu 2024 soočajo s pomembnim vprašanjem: kako izbrati najprimernejši način vlaganja v tej hitro rastoči panogi? Naj se odločijo za promptno trgovanje, terminske pogodbe, ETF ali kaj drugega? V tem članku bomo po vrsti analizirali značilnosti posameznih naložbenih metod in vam tako pomagali bolje načrtovati naložbe v kriptovalute v letu 2024.

Kakšen bo vpliv promptnih skladov ETF?

Odobritev Bitcoin Spot ETF je pomemben dogodek za celoten trg kriptovalut, kar pomeni, da ga sprejemajo mainstream finance, hkrati pa prinaša več prometa na trg kriptovalut.

V kombinaciji z uspešnostjo trga po odobritvi Bitcoin Spot ETF kratkoročni trend odraža ugodne razmere za pristanek, cena Bitcoina večkrat šokira, zdi se, da je trg na novice o njegovem sprejetju, poleg povečanja obsega trgovanja, v celotni spremembi cene ni očitna.

Vendar pa je prihodnost ETF po njegovi odobritvi obetavna in kratkoročno se zdi, da se cena ne odraža od K-linije, vendar povečanje obsega trgovanja pomeni, da se pozornost trga do njega postopoma povečuje.

Na splošno je odobritev Bitcoin Spot ETF kratkoročno pozitivna poteza, cena pa je še vedno v fazi nihanja, vendar se bo na dolgi rok trg kriptovalut postopoma premaknil v mainstream areno.

Ali bo leto 2024 za bitcoin bikovski trg?

Če upoštevamo naslednje dejavnike, je sklep, da je bikovski trg Bitcoina, v osnovi veljaven:

1.vstop promptnih skladov ETF

To pomeni premik digitalnega premoženja iz nišnega v nastajajoči razred premoženja. Ker so BlackRock in drugi prav tako vložili vlogo za spot ETF-e za ethereum, se pričakuje, da bodo produkti ETH odobreni, bodo v središču pozornosti udeležencev panoge tudi leta 2024. Vendar pa bodo Bitcoin ETF-ji prvi na trgu že v enem letu, z dotokom več denarja z borznega trga in institucij pa bo trg kriptovalut doživel več prometa in priliv udeležencev, kar vse bo pripomoglo k dvigu cene Bitcoina in postalo pomemben dejavnik na bikovskem trgu.

2.Četrta razpolovitev Bitcoina

Pričakovanih 840.000 blokov Bitcoina, ki bodo izkopani 4. maja letos, bo zmanjšalo nagrado za novo izkopane bloke s 6,25 Bitcoina na 3,125 Bitcoina, kar bo pomenilo četrti dogodek prepolovitve v zgodovini Bitcoina in ključni mejnik za protokol, saj njegova količina na poti do končne zaloge 21 milijonov Bitcoinov doživlja eksponentno upadanje.

Razpolovitev bo neposredno vplivala na interese celotne rudarske verige, ki vključuje proizvajalce rudarskih strojev, rudarske farme, rudarje in ponudnike storitev zakupa, zaradi česar bodo ti akterji ustvarili konsenz, da bi trg potegnili višje, kar bo do določene mere vplivalo na smer gibanja trga. Za primer vzemimo zadnje tri dogodke razpolovitve, pri čemer je vsakič okoli dogodka razpolovitve nastal več kot enoletni bikovski trg.

3.Obrestne mere in bitcoin

Izjava predsednika Federal Reserve Jeroma Powella, da je Fed morda dosegel vrh cikla zviševanja obrestnih mer, bo verjetno katalizator za rally Bitcoina v letu 2024.

Kriptovalute, kot je Bitcoin, postanejo za vlagatelje privlačnejše, ko se obrestne mere stabilizirajo ali znižajo, saj velja splošno prepričanje, da je Bitcoin lahko varovalka pred tradicionalnim finančnim sistemom, njegovo pomanjkanje pa se povečuje, zlasti ko se približuje letošnja majska polovična obrestna mera.

4.Inovacije v Bitcoinu

Nekatere pozitivne razvojne dejavnosti lahko vidimo v vse večjem povpraševanju po prostoru za bloke v omrežju Bitcoin zaradi nedavnih inovacij, kot sta protokol Ordinals in BRC-20. Zunaj dojemanja Bitcoina kot tradicionalne shrambe vrednosti lahko vse večja priljubljenost omrežja Lightning Network (ki omogoča hitrejše transakcije) pospeši širšo uporabo plačil v Bitcoinu.

Če lahko Bitcoin še naprej napreduje in širi svojo uporabo na področju plačil, se lahko poveča njegova splošna uporabnost – kar bi lahko pripomoglo tudi k temu, da bi se cena povzpela na nove vrhove.

Kako naj vlagam v Bitcoin leta 2024?

Čeprav je verjetnost bikovskega trga izjemno velika, je pomembno, da ne spregledamo vpliva drugih dogodkov, kot je predlog Bele hiše, da zaradi okoljskih pomislekov uvede do 30-odstotni davek na rudarje bitcoinov v ZDA, kar bi lahko ogrozilo gibanje cene, če bo bitcoin še naprej deležen kritik zaradi svoje porabe energije. Če povzamemo, bo tečaj bitcoina leta 2024 verjetno naraščal, zato analizirajmo uspešnost vsake od pogosto uporabljenih naložbenih možnosti po vrsti:

Bitcoin Spot

Spot bo letos najvarnejši način naložbe, dokler lahko vlagatelj vzdrži pritisk nihanja navzdol, stabilno držanje, je verjetnost morebitnega dobička zelo visoka, stopnja dobička pa bo z veliko verjetnostjo več kot 50-odstotna. Izkušeni vlagatelji lahko poskusijo kupiti s strategijo DCA, ki lahko še dodatno zmanjša tveganje, da bi se kratkoročno ujeli v past.

Standardizirane terminske pogodbe in pogodbe

Priliv večjega števila institucij in sodelovanje večjega števila akterjev bosta neizogibno povzročila, da bo tržna volatilnost letos veliko bolj silovita kot lani. Za standardizirane terminske pogodbe in pogodbe bo to leto visokega tveganja in visokega donosa. Zaradi tega vlagateljem začetnikom ne priporočamo sodelovanja pri naložbah v terminske pogodbe, verjetnost izgube bo zelo velika, tudi za vlagatelje, ki poslujejo bogato, priporočamo tudi zmanjšanje finančnega vzvoda, zmanjšanje pozicije, da ne bi počilo, dan gor ali dol več kot 10 %, kaj takega se lahko zgodi vsak mesec.

Bitcoin ETF

ETF je sklad, ki ima neposredno v lasti bitcoin, njegova cena in nestanovitnost pa sta tesno povezani s promptnim trgom bitcoinov. Bitcoin spot ETF-ji vlagateljem omogočajo neposredno izpostavljenost trgu bitcoinov, ne da bi jim bilo treba skrbeti za varnost in hrambo svojih bitcoinov. ETF-ji so odlični za vlagatelje, ki zaradi pravnih razlogov ne morejo neposredno kupiti bitcoinov, saj jim omogočajo, da izkoristijo rast cene bitcoinov, ne da bi povečali svojo pravno in davčno izpostavljenost. Vendar pa to ni dobra možnost za vlagatelje, ki lahko na enostaven način in brez dodatnega davčnega bremena. Zato vlagatelji zaradi obravnave zakonov na svojem območju vlagajo ustrezen znesek kot dodatek k tradicionalnim naložbam.

Robot za trgovanje z umetno inteligenco

Roboti za trgovanje z umetno inteligenco so nova vrsta naložb v letu 2023. Podobno kot ChatGPT tudi roboti za trgovanje z umetno inteligenco temeljijo na modelu za sklepanje, ki lahko natančneje določi kratkoročne in dolgoročne tržne trende ter poskuša uporabiti optimalen način razporeditve sredstev. V idealnem primeru lahko roboti za trgovanje z umetno inteligenco dosežejo donosnost, ki je blizu donosnosti terminskih pogodb, pri stopnji tveganja, ki je enaka tveganju spotov.

Trenutno je najboljši robot za trgovanje z umetno inteligenco ATPBot, robot za trgovanje z umetno inteligenco ATPBot ne more le analizirati tržnih podatkov v realnem času, da bi razumel vsak načrt dobička, še močnejše pa je, da lahko v realnem času oceni tudi raven tveganja, da prilagodi finančni vzvod terminskih pogodb, tako da vlagatelji uživajo veliko varnosti. Poleg tega morate motor umetne inteligence ATPBot za dokončanje nastavitve povezati s svojim računom na borzi, ne da bi vas skrbelo, da boste izgubili sredstva.

Zaključek

Trg digitalnega premoženja bo do leta 2024 postal zrel. Pričakovana uvedba sklada Spot ETF je pomemben mejnik v razmeroma kratki, a daljnosežni zgodovini Bitcoina. na današnji dan pred 15 leti je bil uveden blok Bitcoin Genesis, ki je svetu prinesel povsem nov koncept valute. Zdaj pa je Bitcoin postal to najsvetlejše premoženje, ki vlagateljem prinaša več prihodkov.